top of page

Onder de betovering van de korte keten, droom jij ook?
 
Anno 2024 streven we allemaal naar een duurzamer bestaan. Lokale economieën worden opgewaardeerd! Gelukkig maar, want voedzame voeding is van essentieel belang, en we streven ernaar dat iedereen er toegang toe heeft.

De kortste weg is van producent naar jouw bord. Waarom ver zoeken, als we op onze velden of in onze werkplaatsen ook heerlijke, hoogwaardige producten kunnen vinden?

Een goed basisproduct behoeft geen krans, en herken je allereerst aan zijn pure smaak.
 
De waarde ervan is alomvattend. Respect staat voorop: voor de omgeving en het milieu, voor arbeidsomstandigheden, voor dierenwelzijn, voor het werk van de boer.

Dan sta je stil bij hoe het tot bij jou komt: de voetafdruk die teelt of verwerking achterlaat op onze aarde. We willen zo min mogelijk toevoegingen, verbeteraars of bewaarmiddelen, en zo weinig mogelijk voedselkilometers. Circulaire afvalverwerking om voedselverspilling tegen te gaan.

De grootste veranderingen starten bij jezelf: elke kleine stap in de goede richting is er één. Ga jij mee?
 
Wie ben ik, wat doe ik? 
 
Gebeten door de korte keten microbe zoek ik al enkele jaren 'mijn weg'.
Zestien jaar geleden trad ik toe tot een CSA-boerderij. Een nieuwe wereld ging voor me open en de ontdekkingstocht begon. Experimenten in mijn eigen keuken, verwonderd over de teelt en groeiwijzen, genietend van al het moois. Overweldigd door nieuwe inzichten op evenementen, geïnspireerd door verhalen van anderen.
Boerenmarkten kruisen mijn pad, en ik begin aan een koksopleiding in avondschool. Vervolgens krijg ik de kans om te pionieren in een project dat de korte keten naar de stad brengt.

Dit alles brengt mij waar ik vandaag sta. Het is mijn wens al deze kennis verder uit te dragen, en ten dienste te stellen van andere korte keten actoren. Ik wil zoveel mogelijk mensen laten kennis maken met deze (h)eerlijke producten, en dat op een zo gemakkelijk mogelijke manier.
 
Ik kijk uit naar jou, producent van een mooi product.
Ik kijk uit naar jou, eigenaar van een zaak waar je producten uit de korte keten in de kijker plaatst.
En ik kijk uit naar jou, consument van al dat lekkers.

Mijn verhaal: Over
bottom of page